fbpx

Kinnisvaramaakler Lauri Esko

KINNISVARATURU  ÜLEVAADE
Keila on järjest atraktiivsem koht elamiseks
Eelmisel aastal tõusid Keilas nii korterite, majade kui ka maa hinnad.

Keila linnas tõusid 2020. aastal pea kõigi elukondliku kinnisvaragruppide hinnad ning isegi tehingute arv, mis on muu Eesti võrdluses erandlik.

Koroonaviirus mõjutas  kogu Eestis kinnisvaraturgu ning suures plaanis tehti selgelt vähem tehinguid kui 2019. aastal. Üllataval kombel Keilas seda mõju statistiliselt aasta kokkuvõttes polnud ja pigem läksid kõik numbrid üles.

Tänu heale rongiühendusele ja Tallinna pidevale laienemisele, on ka Keila järjest atraktiivsem koht elamiseks. Inimesed tahavad pealinnast välja, aga kuna Keilas on müügis olevate objektide valik pigem väike, siis hoiab see hinnad ning nõudluse pidevalt kerges kasvus.

2021. veebruari alguse seisuga on Keilas müügis 30 ning üüripakkumises 21 korterit. Odavaima üürikorteri kuutasu on alla 200 ning kalleimal 900 eurot.

Keila korteri ruutmeetri hind kerkis aastaga 83 eurot

Maa-ameti statistika kohaselt tehti 2020. aastal Keila linnas 165 korteri ostu-müügi tehingut, mida oli võrreldes 2019. aastaga üheksa võrra rohkem. 2020. aastal maksis Keila korterite ruutmeeter keskmiselt 1310 eurot, mis on varasema aastaga võrreldes 83 eurot ehk 6,3 protsenti enam. 2020. aastal müüdi Keila linna kalleim korter 212 500 euroga.

2020.aastal tehti Keila linnas 21 majade ostu-müügi tehingut, mida on kolm rohkem, kui oli 2019. aastal. Nagu ka korterite puhul, on ka Keila majade turuaktiivsus olnud viimasel kahel aastal stabiilne.

Keila eramute keskmine ruutmeetri hind kerkis aastaga neli protsenti ehk 1332 euroni. Tänavuse veebruari alguse seisuga on Keilas müügis vaid üheksa maja.

Keila elamumaa keskmine ruutmeeter maksis mullu 50 eurot, mis on võrreldes varasema aastaga ligi 19 euro võrra rohkem. Keilas tehakse maadega suhteliselt vähe tehinguid, mullu vaid 15 ning aasta varem üheksa. Tehingute vähesus on tingitud sellest, et Keila linn asub teatud piirides ja “õhust” maad juurde võtta ei saa.

2021.veebruari seisuga oli Keilas müügis seitse elamumaad.

Kolm kasulikku nõuannet, mida tasub enne kinnisvara müüki arvestada.

1.Hind. Hinnad mis on kuulutusteportaalides, ei ole tehingute hinnad. Pea nõu asjatundjaga ja müü oma vara reaalse hinnaga.

2.Dokumentatsioon. Oled midagi ümber ehitanud? Kas sul ikka on vajalikud dokumendid selle kohta olemas? Kui ei, siis aja dokumendid kindlasti enne korda. Vastasel juhul ei pruugi ostja pangast laenu saada.

3.Miniremont. Kerge sanitaarremont võib kinnisvara müügihinda kümmekond protsenti tõsta. Vaata üle vannitoa vuugid, plekid või kriimud jms seintes. Pese oma müüdav objekt korralikult puhtaks!

Vajad kinnisvaraalast nõu või abi ostmisel/müümisel?
võta ühendust!
lauri.esko@partner.ee
+372 50 50  312

…või võta ühendust alloleva vormi kaudu