fbpx

Kinnisvaramaakler Lauri Esko

Kinnisvaratehingud Saue vallas 2020. aastal: hinnad näitavad tõusutrendi

Kinnisvaramaastikul võis Saue vallas 2020 näha kasvavat huvi elamute ning elumaade vastu. Muuhulgas näitasid kasvutrendi ka hinnad. Kinnisvaratehinguid toimus erinevaid: näiteks müüdi kalleim elumaja Saue vallas eelmisel aastal peaaegu poole miljoni euroga kui odavaima korteritehingu maksumus oli 200 €.

Korterite ostu müügi tehingute arv langes kuid hinnad näitasid tõusutrendi

2020. aastal sõlmiti Saue vallas kokku 473 korteri ostu-müügitehingut, mida on viiendiku võrra vähem kui eelneval aastal. 84% kõigist Saue valla  tehingutest tehti Saue linnas, Laagri alevikus ning Alliku külas. Kui keskmised Saue korterite ruutmeetri hinnad tõusid varasemaga võrreldes 45 € ruutmeetri kohta ca 1800 eur/m2 piirimaile, siis Laagri korterite hinnad tõusid suisa 139 € ning olid 2020. aastal keskmiselt 1841 eur/m2.  Alliku küla paarismajade ning ridaelamute ruutmeetri hind oli 2020 aasta lõpuks kerkinud 1709 euroni. Võrdluseks – Tallinna korteri keskmine ruutmeetri hind 2020 oli 1936 eur/m2.

2020 tõusid ka Turba korterite hinnad 20 €/m2 ja Riisiperes suisa 120 eur/m2. Ilmselt võib positiivse hinnatõusu trendi taga näha üsna tiheda rongiliikluse avamist Tallinnaga 2019 aastal, mis parandas oluliselt asulate logistilist positsiooni.

Populaarseimad elamupiirkonnad: Saue Linn ja Laagri Alevik

Ka elumajade ja -maade tehinguid tehti enim Saue linnas, Laargi alevikus ning nende piirkondade lähiümbruses. Elamuturu tehingute arv on püsinud eelneva aastaga võrreldes stabiilne, kuid turul on Saue ja Laagri läheduses tunda isegi elamute ja elamumaade mõningast defitsiiti.

Saue Linnas tuli aastal 2020 elamu ruutmeetri eest keskmiselt tasuda 970 eurot, Laagris 1307 eurot. Kõige kallimad maju ja uusarendusi Saue vallas müüakse kiiresti arenevas Alliku külas hinnaga 1906 eur/m2.

Suvilate turul on populaarsed paigad Kaasiku ja Laitse, kus tehti kokku peaaegu 50 ostu-müügitehingut. Ruutmeetri hind näitas mõlemas külas varasemaga võrreldes tõusutrendi vähemalt 66 eurot ruutmeetri kohta. Laitses näitas statistika ka paari väga kõrge hinnaga tehtud tehingut.

3 kasulikku nõuannet, millele enne kinnisvara müüki mõelda

  1. Kinnisvara hind. Kuulutusteportaalides Sulle nähtavad hinnad ei ole tegelikud nn tehinguhinnad. Pea nõu asjatundjaga ja müü oma vara õiglase väärtusega.
  2. Dokumentatsioon. Oled korteri või maja juures midagi ümber ehitanud? Veendu, et Sul on sellekohased vajalikud dokumendid olemas või asu nendega tegelema. Õige dokumentatsiooni puudumisel ei pruugi potentsiaalne ostja pangast laenu saada.
  3. Kosmeetiline miniremont ja koristus. Kergem sanitaarremont või ülevärvitud sein võib kinnisvara müügihinda isegi kümmekond protsenti tõsta. Vaata üle vannitoa vuugid, seintel olevad plekid ja kriimud ning vii enne müüki läbi korralik koristus. Nii veendud parimas võimalikus esmamuljes.

 

 

 

Vajad kinnisvaraalast nõu või abi ostmisel/müümisel? võta ühendust!

Real Estate Agent
Saue Valla Kinnisvaramaakler