fbpx

Kinnisvaramaakler Lauri Esko

Mustamäe korterite hind tõusis aastaga üle 12 %

Mustamäe piirkonna kinnisvara konsultandi Lauri Esko sõnul tõusis linnaosa korterite ruutmeetri keskmine hind aastaga tervelt 12,4 protsenti 1936 euroni.

Lauri Esko kinnitusel tõusid Mustamäe uuemate korterite hinnad vanadest kiiremini. „Näiteks 90ndatel ja varem ehitatud korterite ruutmeeter maksis 2019. aastal 1514 ning mullu detsembris keskmiselt 1593 eurot,“ ütles kinnisvarakonsultant.

„Samal ajal läksid aga Mustamäel peale 2000. aastat valminud korterid märksa kallimaks. Kui 2019. aasta lõpus tuli uuema korteri ruutmeetri eest välja käia keskmiselt 1896, siis aasta hiljem juba 2180 eurot,“ ütles Esko ning lisas, et ligi 300-eurose hinnatõusu taga on ilmselt ehitushinna kallinemine, mis kandus korterite müügihindadesse üle.

„Üldiselt oli Mustamäe korterite müügiaktiivsus mullu vaatamata koroona-aastale stabiilne ja varasemaga võrreldes olulist langust polnudki,“ rääkis Esko. 2020. aastal tehti Mustamäel kokku 1517 korteri ostu-müügitehingut, mis on 2,8 protsenti vähem kui aasta varem.

Kinnisvara konsultandi sõnul on Mustamäel ülekaalukalt kõige müüdavam kaup kahetoalised korterid, millega tehti kõige rohkem tehinguid. „Kõige vähem tehinguid tehti suuremate kui neljatoalistega,“ ütles Esko ja lisas, et mullu müüdi Mustamäe kalleim korter 235 000 euroga.

Lauri Esko kolm soovitust korteri ostmisel

  • Südatalv on parim aeg kontrollimaks, kuidas korteri küttesüsteemid toimivad – kas korter on liiga külm või liiga soe.
  • Korteri investeeringuks ostmisel peaks välja arvutama potentsiaalse tootluse. Mõistlik tootlus algab viiest protsendist.
  • Kinnisvaraportaalide pakkumishinnad ei näita reaalset tehinguhinda. Tutvu reaalse turuga ja pea vajadusel nõu spetsialistiga.

Kolm soovitust korteri müümisel

  • Vaata üle elupinna dokumentatsioon. Kas sinu poolt tehtud ümberehitustööd kajastuvad ehitisregistris?
  • Kui kaua oled korterit omanud ning kas müügi korral tuleb tasuda tulumaks?
  • Hinda, kas korteris oleks vaja teha parendustöid, mis võiksid hinda tõsta.

Vajad kinnisvaraalast nõu või abi ostmisel/müümisel? võta ühendust!

Real Estate Agent
MUSTAMÄE Kinnisvaramaakler