Haabersti kinnisvaraturg aastal 2020

Haabesrti kinnisvara turg

Haabersti linnaosa korterite ruutmeetri keskmine hind tõusis aastaga 6,5 protsenti ja jõudis 1953 euroni.

Haabersti uuemate korterite hinnad tõusid, vanemate korterite hinnad jäid samale tasemele. Näiteks 90ndatel ja varem ehitatud korterite ruutmeeter maksis 2019. aastal 1456 ning mullu keskmiselt 1455 eurot, mis on makropildis sama hinnatase.

Samal ajal läksid aga Haaberstis peale 2016. aastat valminud korterid märksa kallimaks. Kui 2019. aastal tuli uuema korteri ruutmeetri eest välja käia keskmiselt 1920, siis aasta hiljem juba 2087 eurot. Aastal 2020 valminud korteri ruutmeetri eest tuli tasuda 2370 eurot, mis on näiteks võrdluses Mustamäega 107 euro võrra madalam.

Üldiselt oli Haabersti korterite müügiaktiivsus mullu vaatamata koroona-aastale stabiilne ja varasemaga võrreldes langust polnudki. Üllatuslikult tehti 2020. aastal Haaberstis kokku 1032 korteri ostu-müügitehingut, mis on 3 protsenti rohkem kui aasta varem.

Haaberstis on ülekaalukalt kõige müüdavam kaup kolmetoalised ja suuremad korterid, millega tehti kõige rohkem tehinguid. Kõige vähem tehinguid tehti ühetoaliste korteritega. Mullu müüdi Haabersti kalleim korteriomand 480 000 euroga.

Kolm kasulikku nõuannet, mida tasub enne kinnisvara müüki arvestada.

  1. Hind. Hinnad mis on kuulutusteportaalides, ei ole tehingute hinnad. Pea nõu asjatundjaga ja müü oma vara reaalse hinnaga.
  2. Dokumentatsioon. Oled midagi ümber ehitanud? Kas sul ikka on vajalikud dokumendid selle kohta olemas? Kui ei, siis aja dokumendid kindlasti enne korda. Vastasel juhul ei pruugi ostja pangast laenu saada.
  3. Miniremont. Kerge sanitaarremont võib kinnisvara müügihinda kümmekond protsenti tõsta. Vaata üle vannitoa vuugid, plekid või kriimud jms seintes. Pese oma müüdav objekt korralikult puhtaks!

Vajad kinnisvaraalast nõu või abi ostmisel/müümisel? võta ühendust!

Real Estate Agent
1Partner Kinnisvaramaakler