fbpx

Kinnisvaramaakler Lauri Esko

Esimeses kvartalis müüdi Keilas 12 elumaja

Aasta tagasi ei müüdud I kvartalis pooltki nii palju maju kui tänavu.

Võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga tehti elumajade tehinguid üle kahe korra rohkem Kui aastal 2020 müüdi esimese kolme kuuga vaid 5 elumaja, siis käesoleval aastal sõlmiti sama ajaga 12 tehingut.  2021. aasta I kvartalis maksti kõige kallima elumaja eest 300 000 ning odavama eest 100 000 eurot. Elumajade ruutmeetri keskmiseks hinnaks kujunes 1170 eurot.

Korterite müük selle aasta esimeses kvartalis nii hoogsalt ei kulgenud. Võrreldes eelmise aasta kolme kuuga sõlmiti tänavu tehinguid ligi poole vähem –  40.  2020. a I kvartalis oli see number 75.  Kui aasta eest müüdi Keilas ka uuemaid kortereid (kasutusel aastast 2011), siis sel aastal on seni tehtud tehinguid pigem vanemapoolsete korteritega. Lõviosa müüdud korteritest on kaustusse võetud 1990 või varem. Tulenevalt vähesest tehingute arvust ja vanematest korteritest langes keskmine korterite ruutmeetri hind võrreldes eelmise aastaga ligi 200 euro võrra olles 1276 eurot.

Tuginedes enda ja oma kolleegide kogemusele võin väita, et Keila kinnisvaraturg on hetkel aktiivne. Mõistliku hinnaga müüki tulevate objektide vastu on elav huvi ning lootus minna tehingusse üsna tõenäoline.

Küsimused, mida peaks omanik endalt küsima, enne kui ta otsustab ilma maakleri abita kinnisvara müüa:

         Kuidas toimub kinnisvara hinnastamine?
         Kas ma suudan pidada adekvaatseid ja neutraalseid läbirääkimisi?
         Kas mul on igal hetkel võimalik vastata e-kirjadele, kõnedele ning minna korterit näitama?
         Kas ma oskan dokumentatsiooni vormistada korrektselt
         Kas kinnisvaral võib olla puuuduseid?

Vajad kinnisvaraalast nõu või abi ostmisel/müümisel? võta ühendust!

Real Estate Agent
1Partner Kinnisvaramaakler