fbpx

Kinnisvaramaakler Lauri Esko

 Omanik
Kui aus olla, siis reeglina hinnastab omanik oma kinnisvara päris palju üle. Selle põhjuseks on tugev emotsionaalne side oma koduga. Siinkohal tasuks aru saada, et ostja ostab siiski konkreetset kinnisvara mitte emotsionaalset pärandit. Samuti kipuvad omanikud “leiutama” oma kinnisvara hinda tulenevalt portaalidest saadud infole. Siinkohal võetakse võrdluseks pigem kallimad müügihinnad ning reeglina lisatakse sinna veel mõned protsendid juurde.

Ostja
Paljud ostjad näevad müüdavas kinnisvaras ainult puuduseid ja vigu. Ostja eesmärgiks on alati osta ju kinnisvara võimalikult hea hinnaga ning tithipeale nähakse ka puudusi seal, kus neid reaalselt ei ole. Oma kogemusele tuginedes ei juleta omanikule oma tunnetest rääkida ning seetõttu jäävad palju tehingud sooritamata.

Pank/Hindaja
Pank annab hinnangu vastavalt hindamisaktile, mida saab tellida kinnisvarabüroode käest.Probleemiks hindamisega tekib siis, kui turg on väga aktiivne ja hindamine ei tule reaalsetele tehingutele järgi. Selle põhjuseks on see, et hindamisakte väljastatakse tulenevalt minevikus tehtud tehingutele. Samuti tekib ka probleem, siis kui turg peaks järsult jahenema. Antud olukorra puhul on võrreldavad tehingud liiga kõrged ning hindamisakti väärtus võib tulla oodatust suurem.

Maakler
Asjalik maakler tunnetab hetke kinnisvaraturgu kõige paremini. Maakleri ülesandeks on neutraalselt hinnata müüdavat objekti ning hinnastada kinnisvara vastavalt turunõudlusele.
Paljudel maakleritel on ka ligipääs toimunud tehingutele, mis aitab müüdavat kinnisvara adekvaatselt hinnastada. Huvitav fakt: Maakler müüub omanikust kinnisvara ca 15% kallimalt.
Loodan, et oli huvitav lugemine!

 

Vajad kinnisvaraalast nõu või abi ostmisel/müümisel? võta ühendust!

Real Estate Agent
1Partner Kinnisvaramaakler