fbpx

Kinnisvaramaakler Lauri Esko

Kristiine linnaosa kinnisvaraturg 2022, I kvartal

Tehingute arv

Kristiine linnaosa kinnisvaraturg Käesoleva aasta esimeses kvartalis toimus kokku 224 korteri ostu-müügi tehingut, mida oli võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 91 võrra vähem. Üheks oluliseks tehingute arvu languse põhjuseks on Ukrainas toimuv sõda, mis tekitaks ka kinnisvaraturu esimeses kvatalis tehingute arvu languse. Enim on tehtud tehinguid ootuspäraselt 2-3 toaliste korteritega – kokku 128, kõige vähem tehinguid aga 1-toaliste korteritega- kokku 25. Kristiine asumitest on 2022 aasta I kvartalis olnud aktiivseim Lilleküla, kus tehti 130 korteri-ostu müügi tehingut. Lillekülale järgnesid Järve ning Tondi asum vastavalt 64 ja 30 tehinguga.

Kui kallis on m2 hind?

Võrreldes aastataguse ajaga on Kristiine linnaosa korterite keskmine ruutmeetri hind tõusnud 15%, küündides 2924le eurole.  Oluline hinnamõjur on kortermaja ehitusaasta: kui korterite eest, mis asuvad 1990ndail ja varem valminud majades, tuleb keskmiselt m2 eest välja käia 2400 eurot, siis korterite eest, mis asuvad uuemates majades (2016 ja hiljem valminud) tuleb välja enam kui 3400 eurot ruutmeetri eest. Korterite hinnad majades ( uusarendustes ), mis on valminud 2020 ja hiljem on kerkinud ca 3900 euro juurde ruutmeetri eest. Kõige kallim korteriomand müüdi 2022. A I kvartalis 592 500 euroga.

Elamumaade ja majade defitsiit

Kõige defitsiitsemaks kaubaks Kristiine kinnisvara turul on elumajad ning elamumaa. Esimeses kvartalis tehti kokku vaid 8 elumajade ostu-müügi tehingut. Kõige kallim maja on müüdud 410 000 euroga ning kõige odavam 155 000 euroga. Keskmiseks elumajade hinnaks oli 1933 eurot. Elamumaaga on tehtud selle aasta kvartalis vaid 8 ostu-müügi tehingut, keskmise hinnaga 259 312 eurot. Elamumaade ja majade puhul määrab hinna eelkõige asukoht ning kinnisvara seisukord. 

*Kasutatud andmed: Maa-amet. Kui Teil on tekkinud müügimõtted ning soovite teada saada oma kinnisvara hinda, siis võtke ühendust.

3 kasulikku kinnusvara-alast nõuannet

1. Hind

Hinnad mis on kuulutusteportaalides, ei ole tehingute hinnad. Pea nõu asjatundjaga ja müü oma vara reaalse hinnaga. Kui mõtled kinnisvara müügile, siis võta ühendust, olen täiesti kindel, et saan sinu jaoks kasulik olla.

2. Dokumentatsioon

Kui oled midagi ümber ehitanud, siis uuri järgi, kas dokumendid on selle kohta olemas? Vastasel juhul ei pruugi ostja pangast laenu saada.PS! Aitame sind ka kinnisvara seadustamisel!

3. Miniremont

kerge sanitaarremont võib kinnisvara müügihinda kümmekond protsenti tõsta. Vaata üle vannitoa vuugid, plekid või kriimud jms seintes. Müüdav kinnisvara võiks loomulikult olla puhas. PS! Siinkohal sõltub kõik ikkagi konkreetsest objektist. Soovitatav on pidada nõu oma ala asjatundjaga.